ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Едукација присуства установа културе Србије на Интернету

Prisustvo institucija kulture na Internetu

ИНтернет клуб и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) су  25. септембра,  организовали скуп „Присуство установа културе Србије на Интернету“. Скуп је подржало Министарство културе и информисања Србије, Сектор за развој дигиталне инфраструктуре у области културе и уметности.Пред 78 акредитованих посленика културе из целе Србије, изнете су бројне информације о битним аспектима коришћења националних интернет домена у култури. То су врло занимљиво, и на тренутке атрактивно, учинили Војислав Родић, председник УО РНИДС-а, Светлана Јовановић, виши саветник у Кабинету председника Владе, Мирко С. Марковић, председник УО ИНтернет клуба и Предраг Милићевић, руководилац Сектора маркетинга и комуникација у РНИДС-у.    

СНИМАК ЦЕЛОГ СКУПА И ДЕЉАН ИЗВЕШТАЈ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У НАСТАВКУ...

Између осталог, присутни су информисани о томе да, према подацима ИНтернет клуба, од 74 сајта са листа матичних установа културе, њих 23 је недоступно на својим адресама, а од 115 адреса е-поште са релевантне званичне листе, њих 40 није функционално и не добија пошту. Уз то, чак 42 установе са ове листе користе адресу на домену gmail.com уместо е-поште повезане са доменом своје установе.Због оваквих и сличних ствари, а зарад помоћи институцијама културе и обољшања њихове видљивости на Интернету, организован је и овај скупНа почетку су скуп поздравили Мирко С. Марковић, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда, Владимир Манић, директор РНИДС-а и Предраг Русалин из Министарства културе и информисања:

 

Војислав Родић је информисао скуп о томе како смо добили наш .RS домен:

Мирко С. Марковић је дао пресек стања наступа на Интернету установа културе Србије 2017:

Предраг Милићевић је одржао кратку презентацију о томе како треба правилно формирати и какву адресу е-поште треба користити у комуникацији са државном управом:

Мирко С. Марковић је говорио и о системском коришћењу националних домена и поддомена у интернет наступу и е-комуникацији установа културе Србије:

Светлана Јовановић је изложила пројекат стандардизације присуства државних институција на Интернету:

Мирко С. Марковић је дао резиме скупа:

 садржај је доступан под условима лиценце Creative Commons Attribution 3.0