ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Интернет РАЦИОНАЛНО - претражи НАЦИОНАЛНО

КООРДИНАТОР ПРОЈЕКТА:

Јелена Антонијевић

Школски медијатекари из Пожеге,  Нове Вароши, Пријепоља, Ариља и ужичких средњих и основних школа имали су прилику да учредствују у завршној сесији нашег пројекта. 

Основ скупа је било  предавања "Пронађи праву информацију на Интернету" . Затим је уследило упознавања са једногодишњим резултатима пројекта ",Интернет РАЦИОНАЛНО - претражи НАЦИОНАЛНО". Присутнима, њиг 40-так, могли су на лицу места да испробају усвојено знање на практичним примерима . Носиоци ове активности били су Драгослава Родаљевић, саветник, Бојана Маринчић и Илија Смиљанић, библиотекари Народне библиотеке Ужице и Мирко Марковић пред.У.О. Интернет клуба.

on line приручник линкова ТОП 10
Е-СЕРВИС ОБРАЗОВАЊЕ КЊИЖЕВНОСТ НАЦ.ГЕОГРАФИЈА МАТЕМАТИКА
ТРАДИЦИЈА ЗАДУЖБИНЕ БИБЛИОТЕКЕ ИСТОРИЈА ЕКОНОМИЈА

пројекат се рализује од 1.10.2014. године .  Представља наставак рада на једног сегмента наше  акције - пројекта Буди СРБ-in. 

Спровођен је на отвореним часовима информатике и радионичким истраживањима са средњошколцима рубних општина Београда - Сопот, Барајево, Младеновац, Лазаревац и неколико општина Колубарског округа - Љиг, Мионица и Лајковац. Такође, у сарадњи са наставницима информатике у 3.разредима средњих школа, оствариван је двочасовним упознавањем са садржајима и могућностима коришћења националних домена RS и СРБ.

Од 2015.године пројекат подржао

Регистар националног Интернет домена  СРБИЈЕ

У укупно 7 акција и 2 такмичарска сусрета окупљено је 320 учесника, односно 24 такмичара. Задовољавајуће је што смо у тој фази успели да извршимо и испитивање (не)интересовања младих за садржаје националних домена у нас. Уочена је неитересованост професора информатике за упућивање у коришћењу садржаја националних домена. Зато смо решили  да усмеримо младе на веће коришћење Интернет адреса са националним доменима.

Други сегмент овог аутохтоног пројекта "Интернет РАЦИОНАЛНО - претражи НАЦИОНАЛНО" је on line обука и савети како се у васпостављеној ИНТЕРНЕТ ЗОНИ НАЦИОНАЛНИХ ДОМЕНА МОГУ САДРЖАЈИ КОРИСТИТИ У НАСТАВИ (основна група општих предмета – књижевност и језик, историја, географија, математика и информатика) .

Први корак је ИНТЕРНЕТ ПРИРУЧНИК о коришћењу НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРНЕТ РЕСУРСА, који остваријемо са колегама из наше мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА.

сесија број 1. 

ПРОНАЂИ И КОРИСТИ ИНФОРМАЦИЈУ

Аутори:   Бојана Маринчић и Драгослава Родаљевић

 

сесија број 2.

НАУЧИ НЕФОРМАЛНО ЗА  СВОЈ ГРОШ и ПОНЕШТО ЈОШ !

Портал Курсеви.едукација.рс намењен је промоцији неформалног типа образовања. 
 

 

Портал је намењен је неформалном образовању и  пружа  информације о школама и установама које нуде услуге обуке или курсева из разних области. Поред тога, прати и сајмове запошљавања, а на порталу можете пронаћи и велики број корисних савета о покретања сопственог бизниса, унапређењу каријере и др.
 
сесија број 3.
ПРАВА ИНФОРМАЦИЈА НА ИНТЕРНЕТУ 
 
реализатори:  Мирко Марковић  и Бојана Маринчић 
  
 
истраживање и аналитика
 
Резиме: Др. Адам Софронијевић и Мирко С. Марковић