ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Pokemon Go - СРБ

"Pokemon Goје игрица због које људи морају да изађу из својих домова и упуте се у потрагу Покемона, чије су локације обележене на мапи. Кад "скинете" игру са Интернета, прилично једноставно ће те покупити све цаке. Битно је да ловите Покемоне, посећујете "pokestops", који откривају њихове локације, као и да се упуштате у борбе да бисте повећали ниво свог почетног Покемона.

Стигли су и код нас од 10. 07. 2016. Прво у Београд. За само две недеље је код нас окупила верне играче, који су се подсетили детињства и омиљеног цртаћа. Ипак, сервер у Сртбији није још стабилан, па за радознале препоручујемо да се ова игра може "скинути" са сајта APK Mirror где се налази APK инсталациони фајл. Најпре омогућите инсталирање апликација са извора који нису Play Store. У подешавањима (settings) телефона нађите ставку Security, а у оквиру ње "Unknown sources" и штиклирајте опцију. Добићете обавештење да је игра преузета, па преко ње потврдите инсталацију и можете да кренете у лов! Највише је младих али и родитеља који су у потрагу кренули са децом.машти на вољу. 

Метеорски успех ове нове "е-занимације" лежи у томе што је нешто, напокон, натерало људе да изађу ис својих кућа и да почну да лутају и задовољавају своју радозналост.. 

Уз то на популарности Покемона почели су да зарађују и "обични" предузетници, ресторани, радње који се рекламирају као локације где можете уловити Покемона.Ускоро треба очекивати и  специјализована такси возила за развоз људи који играју игру. 

У Београду Покемони могу бити по целом граду, а највише их има у центру, али чак ни ту нису на видљивијим местима као што је Трг републике, него и ту морамо дубље да гледамо да бисмо их пронашли. Када смо у близини Покемона, телефон завибрира и стигне нам обавештење, ми тада бацамо поке лопту, ухватимо га и настављамо даље са потрагом 

Након тога у игрици скупљају поени, а своје нове "љубимце" можете тренирати у  "poke"  центру како би напредовали.

Љубитељи ове игрице тврде да им је  живот уз "Pokemon Go" знатно занимљивији. За њих је важно да где год да се налазе, могу да се играју, посећују различите делове града у потрази за новим авантурама.  Неки иду дотле да тврде да им је шетња градом сада лепша и социјално богатија. Наиме,  сваки пут када на улици виде још некога укопаног у месту како максимално концентрисан посматра екран свог телефона, знају да нису сами и да ће их ускоро бити још више, је ту су негде Покимони. Уз то, играчи све чешће формирају позитивне гејминг заједнице тако да све више људи почиње да се окупља и заједно крећу у потрагу за Покемонима. Шта рећи када дпђу нови избори, није нереално очекивати и неку наову - Покимион странку.
 
"Pokemon Go"  је дефинитивно више од игре. То је први увид у начин на који ћемо користити технологију у будућности и зашто у њој не би уживаоли већ сада и учинили цео свет  игралиштем?
ПОД УСЛОВОМ ДА СВЕ ОВО НИЈЕ НАПРАВЉЕНО ДА БИ СЕ НЕКО ИГРАО СА НАМА!