ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Ko je Meri Brusard?

Ko je Meri Brusard?
 
Библиотекарка која у свакодневном раду примењује елементе друштвених игара и тако обогаћује свој посао фином дозом забаве и ефективности, а уједно чини студенте са којима сарађује врло срећним и успешним. 
 
Meri Brusard ради на Лајкоминг колеџу у Пенсилванији као библиотекарка, а протеклих неколико година бави се истраживачким радом у области превенције плагијаризма и гејмификације у библиотекама. Дипломирала је француски и немачки језик на Мајами универзитету у Охају, а мастер из библиотекарства стекла је на Универзитету у Индијани.
 
Добитник је гранта за професионални развој Лајкоминг колеџа (2015), награде за најбољи чланак “Дигиталне игре у академским библиотекама: преглед игара и најбољих пракси” (2013), стипендије за похађање конференције  North American Simulation and Gaming Association (NASAGA) 2011.  и бројних других признања. 
 
Аутор је низа чланака и презентација из области библиотекарства, гејмификације и плагијаризма: Reading, Research, and Writing: Teaching Information Literacy with Process-Based Research Assignments (2017), The Lyco Map Game: A Blended Approach to Teaching Campus History (2016), Reexamining the Benefits of Librarians’ Professional Writing (2016), Visual Literacy Meets Information Literacy: How Two Academic Librarians Combined Information Science and Design in their Careers (2014), itd.