ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

“Превенција, едукација и социјализација”

Започета имплементација пројекта “Превенција, едукација и социјализација”  који ће се бавити темом превенције болести зависности од интернета код ученика виших разреда основних школа и средњих школа, одржана је у амфитеатру спортске гимназије „Спортиум” у присуству великог броја заинтересованих . Иницијативу за спровођење овог пројекта предузело је Удружење приређивача игара на срећу АГОС, а подршка за реализацију стигла је како из Министарства здравља, тако и из Министарства просвете Републике Србије. Пројекат покрива растуће проблеме које изазива зависност од интернета међу адолесцентима, а циљ је да се овим младим појединцима пруже вештине, знања и ресурси потребни за превенцију и борбу против овог проблема. У уводном делу презентације, присутнима се обратио наш истакнути спортиста и репрезентативац Драган Шкрбић, амбасадор Пројекта „Превенција, едукација и социјализација” у Србији, а после тога, предавање је одржала Сара Гашић, дипломирани психолог и породично системски саветник.
 
Пројекат „Превенција, едукација и социјализација” успешно се реализује у Шпанији већ неколико година, а у средишту пажње је једна Платформа за едукацију, која представља базу знања са лекцијама, радионицама и смерницама, а свака школа може самостално да организује начин и динамику како ће пренети ова знања на своје ученике. Стручни тим АГОС удружења је у сарадњи са партнерима из Шпаније превео и прилагодио ову базу знања за потребе коришћења у школама широм Србије. Поред приступа Платформи коју ће бесплатно добити сваку школу, планиране су и по две интерактивне радионице, специјално креиране за родитеље и ученике које ће у свакој школи одржати дипломирани психолог.
 
Теме које су покривене у оквиру Платформе и радионица су реалност дигиталног света, могући штетан садржај и потенцијални ризици по ментално здравље деце, утицај родитеља и заједнице на коришћење интернета код деце, као и представљање алата који могу помоћи при спречавању онлајн болести зависности. Спровођење Пројекта планирано је за наредне четири године, а циљ је да се у том периоду гради пратнерство са школама, наставницима, родитељима и јавношћу како бисмо заједно говорили о проблемима и удруженим снагама спречили појаву онлајн болести зависности.